KERKRADE - In de subtop van de Keuken Kampioen Divisie is Roda JC voorbijgestoken aan VVV-Venlo naar de vijfde plaats. In het Limburgse onderonsje was Roda JC vrijdagavond met 4-1 te sterk voor de gasten uit Venlo.

Wie anders dan Sven Braken opende al na zes minuten de score in de Limburgse derby. De aanvaller van VVV-Venlo maakte uit een hoekschop zijn zesde goal van het seizoen. Bij Roda JC zorgde Romano Postema vijf minuten later voor de gelijkmaker. Hij was het eindstation van een fraaie aanval.

Topscorer Dylan Vente maakte na rust het verschil. De spits scoorde eerst op prachtige wijze met een halve omhaal en zorgde kort daarna voor 3-1 door een strafschop te benutten. Vente staat inmiddels op tien goals dit seizoen. Bryan Limbombe bepaalde vervolgens de eindstand op 4-1.