VENLO - Door een hattrick van Sven Braken heeft Telstar vrijdagavond verloren van VVV-Venlo. In De Koel nam de spits alle Limburgse doelpunten voor zijn rekening: 3-2.

Braken maakte zijn eerste treffer in de 25e minuut toen hij hard en raak de hoek wist te vinden. In het vervolg van de eerste helft had Telstar de overhand. Er waren kansen voor Giovanni, Ozan Kökcü en Jay Kruiver, maar het geluk ontbrak.

Nadat aanvoerder Glynor Plet net naast had gemikt kreeg Braken het na de rust opnieuw op zijn heupen en maakte de 2-0 door te scoren met een diagonaal schot om vijf minuten later de bal in een leeg doel te mikken.

Telstar moest daarna noodgedwongen keeper Abdel El Ouazzane wisselen. De vervanger van de geblesseerde Ronald Koeman jr. kon vanwege een blessure niet verder en werd vervangen door Trevor Doornbusch. Daarna toonde de ploeg van Andries Jonker nog wel veerkracht. Uit een hoekschop van Sven van Doorm kopte Özgür Aktas de 3-1 binnen en Plet zorgde voor de aansluitingstreffer. Giovanni had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot ging er niet in.