VENLO - FC Twente blijft in het spoor van de top vijf van de Eredivisie door op bezoek bij VVV-Venlo een terechte zege te behalen. De ploeg van trainer Ron Jans won met 1-2 in Noord-Limburg.

Na een klein half uur was het raak voor de gasten. Danilo Pereira plaatste de bal na voorbereidend werk van Václav Cerný in de verre hoek en maakte zo zijn elfde competitiegoal waarmee hij nu alleen topscorer van de Eredivisie is. In het vervolg van de eerste helft kreeg Twente de nodige kansen, maar was men niet scherp genoeg voor de goal

Luka Ilic had in de eerste helft nog de lat geraakt, maar de Serviër was na rust wel trefzeker na een fout van Christian Kum. De wedstrijd leek gespeeld, maar twintig minuten voor tijd zorgde Evert Linthorst voor de aansluitingstreffer toen hij raak kopte uit een vrije trap van Vito van Crooij. Kum was nog dicht bij de gelijkmaker, maar kreeg de bal niet langs Drommel en dat was ook teveel eer geweest voor het matige VVV.