VENLO - Het eerste duel in de halve finales van de play-offs om een plaats in de eredivisie tussen VVV-Venlo en Almere City FC heeft geen winnaar opgeleverd. In De Koel eindigde het in 1-1. Zaterdag volgt in Almere de return.

VVV opende sterk in eigen huis en kwam via een van richting veranderd schot van Van Rooijen al snel op voorsprong. Almere City nam daarna meer het initiatief en Limbombe schoot na een half uur via een Limburgs been de gelijkmaker binnen.

De ploeg van Alex Pastoor, dat vlak voor rust een paar keer goed wegkwam, moest na 70 minuten met tien man verder na rood voor voormalig VVV-speler Post na een harde charge. De thuisploeg zette nog maar eens aan, maar de gasten bleven zonder veel problemen overeind.