VENLO - VVV-Venlo lijkt de weg omhoog te hebben gevonden nadat het vrijdagavond in de slotfase van FC Den Bosch wist te winnen. De ploeg van trainer Jos Luhukay klimt daardoor naar de vijfde plaats.

De thuisploeg had in de eerste helft het initiatief, maar stuitte bij kansen voor Johansson en Bastiaans op keeper Van der Steen.

Ook na de rust had VVV het meeste balbezit, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Onaangenaam was de verrassing toen halverwege de tweede helft invaller Roy kuijpers doelman Zima wist te verschalken: 0-1. Met steun van de 4800 supporters gingen de Noord-Limburgers vol in de aanval en dat leverde drie minuten voor tijd de gelijkmaker op via een fraai afstandsschot van Yahcuroo Roemer. FC Den Bosch dat de vorige drie wedstrijden ook al verloren had, kreeg vervolgens in de slotminuut ook nog het deksel op de neus toen Brian Koglin uit een vrije trap voor de 2-1 wist te zorgen.