NIJMEGEN - VVV-Venlo heeft zich woensdag ten koste van NEC geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De ploeg van Hans de Koning had daar wel een verlenging voor nodig. Meritan Shabani zorgde daarin voor de winnende treffer nadat het na negentig minuten nog 1-1 stond.


Ook in het bekertoernooi werd de toon gezet door Giorgos Giakoumakis. De topscorer van de Eredivisie stond halverwege de eerste helft weer eens op de juiste plaats om de openingstreffer te maken. Op dat moment verdiend want de Limburgers waren de eerste helft de betere ploeg.

VVV "vergat" echter ook de kansen af te maken waarna NEC na rust terug kwam via Rangelo Janga die wegdraaide bij twee verdedigers en de bal in de hoek schoot. In de slotfase vielen er aan beide kanten nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Dat gebeurde wel in de slotminuut van de eerste helft toen de van Wolverhampton Wanderers gehuurde Shabani werd bediend door Giakoumakis: 1-2. NEC gooide er nog een offensief tegenaan, maar het is VVV dat in de halve finale mag uitkomen tegen Vitesse.