VENLO - VVV-Venlo heeft zich donderdagavond als achtste en laatste ploeg geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De Noord-Limburgers wonnen met het kleinst mogelijke verschil van Go Ahead Eagles.

De eredivisionist kwam daarmee goed weg want het waren de gasten uit Deventer die de beste kansen kregen. Reeds in de eerste helft raakte Jacob Mulenga de binnenkant van de paal, maar het was VVV dat na 35 minuten op voorsprong kwam door een fraai schot van Aaron Bastiaans. Direct hierna moet VVV-keeper Van Crooy redden op een kopbal van Rabillard waardoor men met 1-0 gaat rusten.

Ook in de tweede helft moet Van Crooy aan de bak bij pogingen van Mulenga (2x) en Buikema. De keeper houdt zijn ploeg, die zelf nauwelijks aan een goede aanval toekomt, op de been en zo gaat VVV zaterdag in de koker bij de loting voor de kwartfinales.