DOETINCHEM - VVV-Venlo staat na twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op een honderd procent score waar De Graafschap nog altijd puntloos is. De Noord-Limburgers van trainer Rick Kruys zegevierden vrijdagavond met 1-2 in Doetinchem.

De openingsfase was wel voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen voorkwam de paal nog dat Giovanni Korte de thuisploeg op voorsprong schoot, maar in de achttiende minuut was het wel raak. Camiel Neghli profiteerde van balverlies van Sem Dirks in de opbouw en bleef oog in oog met doelman Zima uiterst rustig. Zima voorkwam vervolgens met een katachtige rediing op een pogign van Gravenberch een gotere achterstand.

Uit zo’n beetje de eerste goedlopende aanval kwamen de Venlonaren langszij. Nick Venema legde de bal vanaf de rechterkant goed terug op Thijme Verheijen, die na een combinatie met Sven Braken alleen voor Jurjus verscheen en VVV naast De Graafschap schoot.

Na de rust zette Braken de Limburgers op voorsprong. Kees de Boer versierde een strafschop, waarna de aanvoerder van VVV vanaf elf meter net als vorige week tegen Almere rustig bleef: 1-2. VVV speelde hierna de wedstrijd geconcentreerd uit al mocht het met name ook doelman Zima dankbaar zijn die een uitstekende wedstrijd speelde.