VENLO - VVV-Venlo moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen waar FC Dordrecht richting het linkerrijtje kruipt. De gasten uit Dordrecht wisten vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil in Venlo te winnen: 0-1.

Feyenoord-huurling Aliou Baldé maakte in de vorige zes wedstrijden al drie doelpunten en vijzelde zijn totaal nog eens op in De Koel. Baldé kapte zes minuten voor rust zijn tegenstander uit en vond de rechteronderhoek.

FC Dordrecht kwam kort na de pauze goed weg toen een schot van Yahcuroo Roemer via doelman Liam Bossin tegen de paal vloog. Bossin tikte ook een geplaatst schot van Daan Huisman tegen de lat. Collega-keeper Ennio van der Gouw voorkwam met een knappe redding op een inzet van Mathis Suray dat FC Dordrecht de voorsprong vergrootte. De gasten namen evenwel dankbaar de drie punten mee.