VENLO - Er is een eind gekomen aan de reeks van twaalf nederlagen van VVV-Venlo. Het gelijke spel dat de Noord-Limburgers behaalden in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk (3-3) zal echter voor weinig vreugde zorgen.

De ploeg van Jos Luhukay had minstens een zege nodig om in ieder geval van een rechtstreekse degradatieplaats af te zijn. De ploeg behoudt een voorsprong van vier punten op ADO Den Haag maar met 23 punten moet men FC Emmen (24),Willem II (25) en RKC (27) nog voor zich dulden. FC Emmen en Willem II komen zondag nog in actie en kunnen dus uitlopen, maar met daarna nog twee wedstrijden te gaan, waaronder VVV-FC Emmen op de laatste speeldag is de spanning voelbaar.

Behalve een einde aan de reeks nederlagen wist ook de topscorers van de eredivisie eindelijk weer eens het net te vinden. De Griek maakte al vier minuten zijn 25e goal van het seizoen. Een half uur later hadden Thijs Oosting en Cyril Ngonge de stand echter in het voordeel van RKC gekeerd. Nog voor rust wist Joshua John namens VVV gelijk te maken.

De tweede helft was minder attractief, maar toch leek de thuisploeg de zege te kunnen grijpen toen Vito van Crooij een voorzet van Schmitz tegen de touwen kopte. Door een handsbal van Giakoumakis ging het echter toch nog mis. Scheidsrechter Kamphuis wees naar de stip vanwaar Ngonge de eindstand op 3-3 bepaalde.